Daudzi Lietuvas iedzīvotāji uzskata, ka jaunievēlētais valsts prezidents Rolands Pakss vislabāk pārstāv viņu intereses, savukārt līdzšinējā Lietuvas prezidenta Valda Adamkus popularitāte aizvadītā mēneša laikā ir nedaudz kritusies, liecina sabiedriskās domas aptauju rezultāti, par kuriem sestdien vēstī laikraksts "Lietuvos Rytas".
Lietuvas iedzīvotājiem aptaujā bija jāatbild uz jautājumu, kurš politiķis viņu intereses pārstāv vislabāk. 27,1 procents aptaujāto uzskata, ka tas ir Pakss, savukārt aptuveni 21,1 procents respondentu atzina, ka viņu intereses vislabāk pārstāv Adamkus. Janvārī par Adamku šādās domās bija par 4,8 procentiem vairāk aptaujāto.

Interešu pārstāvēšanas ziņā trešajā vietā aptaujātie ierindojuši Lietuvas premjerministru Aļģirdu Brazausku ar 20,3 procentiem balsu.

Citas aptaujas rezultāti rāda, ka Adamkus joprojām ir populārākais politiķis Lietuvā un viņu atbalsta 65 procenti respondentu. Viņam seko jaunievēlētais prezidents Pakss ar 64,4 procentu iedzīvotāju atbalstu. Trešo vietu popularitātes reitingā ieņem Brazausks ar 57,5 procentu atbalstu.

Aizvadītā mēneša laikā Adamkus popularitāte ir kritusies par 3,9 procentiem, bet Paksa popularitāte pieaugusi par 0,6 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!