Lietuva piedāvājusi medicīnisko palīdzību bruņotajā konfliktā cietušajiem Gruzijas iedzīvotājiem. Iespējas sniegt šādu palīdzību telefonsarunā ar Gruzijas vēstnieku Viļņā Georgiju Kerdikošvili pirmdien apspriedis Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks.
"Lietuvas Bruņoto spēku karavīru rehabilitācijas centrs Druskininkos ir gatavs uzņemt bruņotajā konfliktā cietušos Gruzijas pilsoņus un sniegt viņiem rehabilitācijas pakalpojumus," sacījis ministrs.

Lietuva Gaisa kara spēki arī plāno nosūtīt uz Tbilisi vēl vienu militāro transportlidmašīnu "Spartan" ar humānās palīdzības sūtījumu, kas atceļā pārvestu no Gruzijas tur šobrīd vēl esošos Lietuvas pilsoņus.

Pirmā Lietuvas sūtītās humānās palīdzības aviokrava Gruzijas galvaspilsētu jau sasniegusi - uz Tbilisi nogādāti medikamenti un pārsienamie materiāli aptuveni 37 000 litu (7548 latu) vērtībā. Ar šo lidmašīnu no Gruzijas tiks pārvesti uz dzimteni 39 Lietuvas pilsoņi.

Lietuvas vēstniecībā Tbilisi reģistrējušies 60 Gruzijā pastāvīgi dzīvojoši Lietuvas pilsoņi un vēl 75 Lietuvas pilsoņi, kas šai valstī ieradušies uz laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!