Lietuva ir gatava piedāvāt bezvīzu režīmu Kaļiņingradas apgabala iedzīvotājiem arī pēc iestāšanās Eiropas Savienībā, savā interneta lapā ziņo laikraksts "Delovoi Peterburg", citējot Lietuvas premjerministra Aļģirda Brazauska teikto aģentūrai "Interfax".
Brazausks teica, ka bezvīzu režīms tiek piemērots Kaļiņingradai jau 12 gadus un nav radījis nekādas lielas problēmas. Tomēr premjerministrs norādīja, ka turpmākais tranzīta režīms būs atkarīgs no Krievijas un ES, nevis no Lietuvas.

Pēc Lietuvas un Polijas uzņemšanas Eiropas Savienībā 2004.gadā Kaļiņingradas apgabalu no visām pusēm ieskaus ES valstis un tā iedzīvotāji vairs nevarēs izmantot bezvīzu režīmu braucieniem uz pārējo Krievijas daļu. Maskava cenšas panākt bezvīzu režīmu ar Lietuvu un Poliju vai vismaz izveidot bezvīzu koridorus sakariem ar pārējo Krievijas daļu.

Nesen, viesojoties Sanktpēterburgā, Aļģirds Brazausks teica, ka Viļņa un Brisele ir slēgušas sarunu sadaļu par tieslietām un iekšlietām, tā apliecinot Lietuvas gatavību pieņemt ES likumus no 2004.gada janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!