Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lietuva pieņems līdz pieciem migrantiem no Vācijas aktīvistu kuģa "Sea Watch 3", kam ceturtdien tika atļauts piestāt Sicīlijā, žurnālistiem paziņojis iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns.

Pēc viņa teiktā, Lietuva uzņems tādus migrantus, kuri atbilst tās prasībām un kuriem jau Itālijā būs noteikta starptautiskā aizsardzība. Viņi tiks pārbaudīti arī no drošības viedokļa, un šai nolūkā Lietuva gatavojas jau tuvākajā laikā nosūtīt uz Itāliju savus speciālistus.

"Ekonomiskos migrantus mēs uz Lietuvu nepārceļam," uzsvēris ministrs. Vienlaikus viņš norādījis, ka ar migrantu uzņemšanu Lietuva vēlas apliecināt solidaritāti ar Eiropas Savienību (ES), un atgādinājis, ka valsts nav izpildījusi savas saistības attiecībā uz bēgļu uzņemšanu, ko uzņēmusies pirms dažiem gadiem.

Kā ziņots, Nīderlandē reģistrētajam kuģim ar 47 Lībijas piekrastē uzņemtajiem nelegālajiem imigrantiem pēc gandrīz divas nedēļas ilgas neziņas ceturtdien tiks dota atļauja piestāt Katānijas ostā, kad par gatavību viņus uzņemt paziņoja Vācija, Francija, Luksemburga, Portugāle, Rumānija un Malta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!