Lietuvā policija meklē ar Covid-19 inficētu vīrieti, kurš, izkāpjot pa logu, ceturtdien aizmucis no slimnīcas Kauņā, vēsta portāls "Delfi.lt". Bēglis aizturēts tajā pašā dienā.

Policija bēgli identificēja kā 54 gadus veco Dominiku Armali. Slimnīcu Kauņā viņš patvaļīgi pametis 23. jūlijā ap 10 no rīta, izkāpjot pa logu no pirmā stāva palātas.

Vīrietis 21. jūlijā Kauņā ievests no citas slimnīcas, bet, tā kā saslimšanas simptomi viņam nav bijuši, kungu paredzēts pārvest uz slimnīcu, kur uzturas pacienti ar Covid-19 vieglā formā, bet kuriem nav kur pašizolēties.

"Kamēr tika gatavoti dokumenti pārvešanai, viņš aizbēga," norāda slimnīcas pārstāvis Sauļus Tvirbuts.

Policija lūdza ziņot visus, kuriem ir informācija par vīrieša atrašanās vietu. Savukārt ļaudīm, kas kontaktējušies ar inficēto, ieteikts sazināties ar Nacionālo sabiedrības veselības centru.

Armalis no 17. līdz 20. jūlijam dzīvojis uz Paljamano ielas Kauņā. Uz slimnīcu viņš gan nogādāts no citas ielas.

Vēlāk ceturtdien policja paziņoja, ka vīrietis ir atrasts un nodots mediķiem. Meklēšanas operācija aizņēmusi vairākas stundas.

Inficētais ar maršruta autobusu ap 13.10 izbraucis no Kauņas. Izkāpis Seirijai ciemā, kur iegājis veikalā. Pārdevēja viņu atpazinusi un ziņojusi policijai.

Vīrietis vēlāk aizturēts Straigjai ciema autobusa pieturā, par viņa atrašanos tur ziņojuši autovadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!