Pirmdien Lietuvā sācies skolotāju streiks: streikotāji valdībai prasa paaugstināt algas. Saskaņā ar Lietuvas finanšu ekspertu vērtējumu, skolotāju alga ir vismaz 15% mazāka par vidējo algu valstī, raksta ITAR-TASS.
Arodbiedrības uzsver, ka šī situācija diskreditē skolotāju darbu sabiedrības acīs. Pēc viņu aprēķiniem, tikai 6% pedagoģijas augstskolu absolventu uzsāk darbu skolās.

"Tā ir beztermiņa akcija, kas ilgs līdz pilnīgai uzvarai, kaut arī nāktos sebot līdz eksāmeniem," Lietuvas žurnālistiem paziņojis Žemaitijas reģiona izglītības sistēmas darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Eugenijs Jesinas. Žemaitijā streikā piedalās jau 100 skolas, Klaipēdā – puse no visām skolām.

Arodbiedrības prasa algu paaugstināšanu par 50 procentiem, tomēr akcija neaprobežojas ar materiālām prasībām. "Nepieciešama fundamentāla izglītības sistēmas, kurā nobriedis sociāls sprādziens, reforma," teicis Jesinas un piebildis, ka arodbiedrības pie Valdības nama nepieciešamības gadījumā plāno rīkot arī badastreikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!