No šodienas Lietuvā būs derīgs Latvijā izdots starptautiskais transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas līgums - "Zaļā karte".
Tā būs derīga arī tad, ja Latvijas kartes veidlapā vēl nebūs iedrukāta aile ar Lietuvas valsts saīsinājumu "LT", informēja Finanšu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace.

No 15.oktobra Lietuva kļūst par pilntiesīgu "Zaļās kartes" sistēmas dalībvalsti.

Agrāk transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ceļā uz citām Eiropas valstīm bija jāšķērso Lietuvas teritorija, neērtības un liekus izdevumus sagādāja tas apstāklis, ka Lietuvas teritorijā nebija spēkā saukts par "Zaļo karti".

Līdz ar to bija jāpērk Lietuvas apdrošināšanas polise. Drīzumā Lietuvā darbosies Latvijas zaļās kartes arī bez iedrukāta simbola "LT". Šādu nosacījumu paredz Latvijas Satiksmes biroja noslēgtai līgums ar Lietuvas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju.

Par visiem gadījumiem, kuros uz Lietuvas robežas pēc 15.oktobra rodas problēmas sakarā ar to, ka Latvijas "Zaļās kartes" veidlapā vēl nav iespiests apzīmējums "LT", var ziņot Satiksmes birojam - tālrunis 7241822, fakss 7241862.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!