Foto: stock.xchng

Lietuvas tiesa ir nolēmusi apcietināt Beļģijas pilsoni, kurš ir bijušais Antverpenes lidostas lidojumu koordinators, kas tiek turēts aizdomās par centieniem dot atļauju nolaisties privātai lidmašīnai, kurā bija plānots pārvadāt tonnu kokaīna, ceturtdien vēstīja portāls "delfi.lt".

Beļģijas pilsonis Ibrahims Ahmadūns tika aizturēts Viļņas lidostā pēc ierašanās no Amsterdamas. Viļņas tiesa viņu apcietināja pēc ASV Tieslietu ministrijas aicinājuma izdot viņu kriminālvajāšanai.

Lietuvas prokurore Rozita Pozarskiene pavēstīja, ka Ahmadūns tiek turēts aizdomās par dalību noziedzīgā grupējumā un centieniem dot atļauju nolaisties lidmašīnai, ar kuru bija paredzēts pārvadāt 1000 kilogramus kokaīna apmēram 30 miljonu ASV dolāru (27 miljoni eiro) vērtībā.

Lietas materiālos norādīts, ka Ahmadūns un viņa līdzdalībnieki no Dominikānas republikas laika posmā starp 2011. gadu un 2012. gada sākumu bija vienojušies Beļģijā nogādāt tonnu kokaīna. Tika plānots narkotikas transportēt ASV reģistrētā lidmašīnā. Narkotikas tomēr netika piegādātas, jo pirms pacelšanās 2011.gada decembrī tika aizturēts lidmašīnas pilots un tajā esošs uzņēmējs.

Varas iestādes atklāja 20 somas, kurās atradās 1000 pakas ar kokaīnu, ziņoja "delfi.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!