Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas plāni dislocēt Kaļiņingradas apgabalā operatīvi taktiskās raķetes "Iskander" nav saprotami, tomēr tie nav nekas jauns, jo Maskava jau kādu laiku palielina bruņojumu rietumu virzienā, trešdien aģentūrai BNS paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrijas (AM) preses sekretāre Ugne Naujokaitīte.

Tā Naujokaitīte komentēja Krievijas aģentūras "Interfax" ziņoto, ka Krievija plāno raķetes "Iskander" sākt izvietot Kaļiņingradas apgabalā šā gada otrajā pusē.

"Šie Krievijas plāni dislocēt raķetes "Iskander" nepavisam nav nekāds jaunums. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, Krievija jau kādu laiku palielina un modernizē savu bruņojumu rietumu virzienā, tāpēc nav pamata to saistīt ar diskusijām par pretraķešu aizsardzību," aģentūrai BNS teica Naujokaitīte.

Viņa piebilda, ka "Kaļiņingradas apgabala modernizācija ar tāda veida ieročiem nav saprotama".

Krievija sāks izvietot operatīvi taktiskās raķetes "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā šā gada otrajā pusē, aģentūrai "Interfax" trešdien pastāstīja informēta persona Krievijas Baltijas jūras kara flotes štābā, kas vēlējās palikt anonīma.

"Pirmais ar [raķetēm] "Iskander" bruņotais divizions Kaļiņingradas apgabalā parādīsies 2012.gada otrajā pusē," sacīja Baltijas jūras flotes štāba pārstāvis.

Pērn novembrī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs brīdināja, ka Kaļiņingradas apgabalā, kas robežojas ar Lietuvu un Poliju, varētu izvietot raķetes "Iskander". Viņš teica, ka šīs raķetes tikšot izvietotas, ja ASV neņems vērā Maskavas prasības NATO rakstveidā apstiprināt, ka Eiropā plānotā pretraķešu aizsardzības sistēma netiks vērsta pret Krieviju.

Novembra beigās Kaļiņingradas apgabalā darbu sāka raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēmas radiolokācijas stacija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!