Foto: DELFI.lt

Lietuvas deputātam Petram Gražulim, kurš zināms ar savu aso retoriku pret LGBTQ kopienu un protestiem pret geju praidu Viļņā, parlamenta Kultūras komitejas tiešsaistes tikšanās laikā trešdien fonā pazibējis kails vīrietis, vēstīts Lietuvas raidsabiedrības LRT vietnē.

Komitejas tikšanās tika translēta Seima "YouTube" kontā. Aptuveni ap 13. minūti Gražulis uz mirkli ieslēdz datora kameru un aiz viņa redzams vīrietis bez krekla. LRT žurnālistiem nav izdevies iegūt Gražuļa skaidrojumu par redzēto.

Savukārt parlamenta komitejas priekšsēdētājs Vitauts Juzopaitis norāda, ka citu personu klātbūtne pie deputāta sanāksmju laikā var būt drauds politiķu neatkarīgam darbam.

"Bez šaubām, tas var ietekmēt lēmumus," viņš uzsver.

Cilvēku atrašanās kailiem savās mājās, protams, ir privātās dzīves jautājums, taču šajā gadījumā notika darba tikšanās, viņš atzīmē.

Juzopaitis pieļauj, ka otrs vīrietis varēja būt ģimenes loceklis, kurš palīdzējis deputātam atrisināt tehnikas problēmas sapulces laikā.

Tikmēr cits Lietuvas politiķis, Remigis Žemaitaitis, sociālajos tīklos apgalvojis, ka Gražulim fonā redzams viņa draugs Dobilis Sinkevičs un apsveica Gražuli ar to, ka viņš "beidzot ir spēris šo soli", atklājot savas attiecības, ziņo portāls "Delfi.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!