Foto: DELFI.lt

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Lietuvas Antans Guoga piedāvājis britu eiroskeptiķu līderim Naidželam Farāžam saderēt uz miljonu eiro, ka Lielbritānija ceturtdien gaidāmajā referendumā nobalsos par palikšanu Eiropas Savienības (ES) sastāvā, pirmdien raksta "15min.lt", atsaucoties uz interneta izdevumu "Politico".

Vēstulē Farāžam Guoga izteicis gatavību ziedot šo miljonu britu politiķa izraudzītai labdarības organizācijai, ja eiroskeptiķu nometne referendumā uzvarētu un Lielbritānijai būtu jāizstājas no ES. Pretējā gadījumā miljons labdarībai būtu jāziedo Farāžam, bet par to, kam šo naudu atvēlēt, lemtu lietuviešu eiroparlamentārietis.

Patiesībā var teikt, ka Guoga atsaucies uz paša Farāža priekšvēlēšanu izaicinājumu - jūnija sākumā, trīs nedēļas pirms referenduma, Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Farāžs iemaksāja totalizatorā 1000 sterliņu mārciņas par "Brexit" ar likmi 5:2, tātad gadījumā, ja uzvarētu izstāšanās piekritēji, viņš saņemtu 3500 mārciņas.

Guoga pazīstams kā kaismīgs pokera spēlētājs, un viņa personiskajā interneta vietnē lasāms, ka laimēto naudu viņš bieži dāvinājis labdarības organizācijām.

Vēl gan nav ziņu, ka Farāžs būtu atsaucies uz Guogas piedāvājumu, tomēr lietuvietis ir tik pārliecināts, ka briti "izdarīs pareizo izvēli" un nobalsos par palikšanu blokā, ka nesvārstoties piedāvājis tūkstoškārt lielāku summu.

"Es dedzīgi atbalstu ES reformas. Neatstājiet Eiropu Vācijai un Francijai - no tā visā pasaulē ciestu tirgi, pētniecība, inovācijas un uzņēmēji," vēstulē Farāžam raksta Guoga. "Es arī negribētu, ka Putins paceļ tostu par "Brexit". Domāju, ka lielākā ieguvēja no Lielbritānijas izstāšanās būtu Krievija, un nejūtos droši, vērojot, kas notiek Eiropā."

Lai gan iepriekšējās nedēļas sākumā britu sabiedriskā doma sāka jūtamāk nosliekties izstāšanās virzienā, nedēļas nogalē veiktās aptaujas liecina par nelielu pārsvaru palikšanas atbalstītāju pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!