Foto: Reuters/Scanpix

Četras Lietuvas valsts institūcijas pēdējo dienu laikā cietušas no kiberuzbrukumiem, un to pieredze situācijas risināšanā ir atšķirīga, trešdien paziņoja Lietuvas Valsts kiberdrošības centra direktors Rimtauts Čerņausks.

Viņš sacīja, ka hakeru uzbrukumi vērsti pret parlamenta, prezidenta kancelejas, Ārlietu un Tieslietu ministrijas vietnēm.

"Dažas no tām ar uzbrukumiem tika galā ļoti labi, uzbrukumi tika kontrolēti. Tas ir atkarīgs no institūciju iegādātajiem pakalpojumiem," Čerņausks trešdien sacīja žurnālistiem Viļņā.

"Šodien [trešdien] no dažas stundas ilga DDoS (izkliedētas pakalpojumatteices) uzbrukuma cieta vēl viena institūcija - Tieslietu ministrija. Manā rīcībā esoša informācija liecina, ka vietne ir atsākusi darbu," viņš piebilda.

Parlamenta mājaslapa, kas pret kuru hakeru uzbrukumi notiek kopš sestdienas, apmeklētājiem ārvalstīs joprojām nav pieejama.

Čerņausks teica, ka pirmdien ziņots par kādu tehnisku kļūmi, kuras dēļ tika pārtraukta vairāku vietņu darbība.

DDoS uzbrukuma gadījumā datortīkls tiek pārplūdināts ar milzīgu pieprasījumu skaitu no vairākām IP adresēm, ievērojami palēninot datu plūsmu vai to pilnībā pārtraucot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!