Lietuvas četros kūrortos aizvadītajā gadā pabija 195,7 tūkstoši atpūtnieku, no kuriem ceturto daļu veidoja ārzemnieki. Populārākais Lietuvas kūrorts bija Palanga, kuru apmeklēja 117,8 tūkstoši viesu.
Visvairāk viesu - 20 procenti- aizvadītajā gadā ieradās Lietuvas kūrortos no Polijas, 18 procenti - no Vācijas, 13 procenti - no Baltkrievijas, 12 procenti - no Latvijas, 11 procenti no Krievijas, trešdien informē Statistikas departaments.

Palangā visvairāk atpūtnieku bija no Latvijas, Krievijas un Igaunijas, savukārt Nēringa visvairāk iepatikusies vācu tūristiem, kuri veidoja 44 procentus no visiem ārzemniekiem, kuri tur atpūtās. Kopumā Nēringā pabija 28,5 tūkstoši atpūtnieku.

Druskininku kūrortu aizvadītajā gadā apmeklēja 44 tūkstoši viesu, no kuriem 18 tūkstoši bija ārzemnieki. Starp šīs pilsētas viesiem visvairāk bija tūristu no Polijas.

Ceturto kūrortpilsētu Birštonu 2001.gadā apmeklēja 5,4 tūkstoši cilvēku, no kuriem tikai 0,7 tūkstoši bija ārzemnieki. Viesu vidū vairākums bija Lietuvas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!