Foto: Reuters/Scanpix

Veidojot attiecības ar Krieviju, Eiropas Savienībai (ES) ir ļoti svarīgi tās izvērtēt kontekstā ar šīs valsts darbību konfliktu zonās, pirmdien žurnālistiem Briselē sacījis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, kas piedalās ES Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes divu dienu sanāksmē.

"Mēs nedrīkstam to izraut no konteksta - vienkārši ņemt dialogu ar Krieviju, nemaz nepievēršot uzmanību tam, ko Krievija dara karstajos punktos, konfliktu zonās, iesaldētajos konfliktos, kurus tā pati organizējusi un pati arī uztur. Mums uz to jāraugās ļoti nopietni. Ja šobrīd no Krievijas puses ir vēlme pavērst attiecības divpusējā gultnē, iespējams, izvēloties partnerus, šķeļot mūs, mums tas ļoti skaidri jāsajūt," viņš uzsvēris.

Tuvojoties otrajai gadskārtai kopš Krimas aneksijas, ministri pārrunās pašreizējo situāciju Krievijā, ES un Maskavas attiecības un vispārējos principus, uz kuriem šīs attiecības būtu balstāmas nākotnē. Diskusijas sankciju jautājumā netiek plānotas.

Linkevičs solījis izvirzīt arī jautājumu par politiskajām lietām Krievijā, tostarp ukraiņu lidotājas Nadjas Savčenko lietu.

"Es noteikti skaršu jautājumu par to, ka personām, kas iesaistījušās visā šai farsā, katrā ziņā būtu jāizjūt noteiktas sekas, jo protesta misijas vien līdz šim nekādu rezultātu nav devušas," viņš piebildis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!