Foto: Pixabay
Lietuvas Muitas departamentam nedēļas nogalē beidzot izdevies novērst servera bojājumu, kura dēļ pie valsts robežas ar Baltkrieviju izveidojušās garas kravas automašīnu rindas, tomēr pirmdien rindās uz robežas šķērsošanu vairākos robežkontroles punktos joprojām gaida gandrīz 2000 kravas mašīnu, bet muita cer tikt galā ar rindām līdz trešdienai.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Valsts robežsardzes dienesta pārstāvis Roks Pukinsks, robežsargi strādā parastajā režīmā, bet situācija dinamiski mainās – dažos kontrolpunktos rindas pieaug, bet citos sarūk.

Pēc viņa teiktā, pirmdienas rītā pie Medininku kontrolpunkta uz iebraukšanu Lietuvā no Baltkrievijas gaidīja aptuveni 510 kravas automašīnas, Lavorišķēs – 690, Šalčininkos – 390 un Raigardā – 270, tikmēr virzienā no Lietuvas uz Baltkrieviju Medininkos gaidīja 40 mašīnas, Šalčininkos – 60, bet Lavorišķēs un Raigardā rindu nebija.

Lietuvas Muitas departamenta Komunikācijas nodaļas vadītājs Vits Volungevičs aģentūrai BNS pastāstījis, ka kravu deklarācijas pagaidām tiek pieņemtas gan elektroniskā, gan papīra formātā, bet domājams, ka jau šodien visas deklarācijas tiks pieņemtas elektroniski.

Viņš prognozējis, ka rindas varētu izzust līdz trešdienai, piebilstot, ka nedēļas vidū kravas transporta plūsma pāri robežām parasti ir mazāk intensīva.

Volungevičs arī atgādinājis, ka Medininku kontrolpunkts pašlaik tiek rekonstruēts, un tas ietekmējis šā punkta caurlaidību.

Jau ziņots, ka Muitas departamenta servera bojājuma dēļ rindas pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas sāka veidoties otrdien, 23. martā. Nedarbojās muitas deklarāciju apstrādes sistēma, nacionālā tranzīta kontroles sistēma un datu apstrādes sistēma par Lietuvas tirdzniecības plūsmām ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Muitas darbs gan neapstājās pilnībā, bet norisinājās daudz gausāk, jo autovadītājiem deklarācijas nācās iesniegt papīra formātā.

Lietuvas nacionālā autopārvadātāju asociācija "Linava" pauda īpašas bažas par kravām, kurās ir ātri bojājošās preces, un ziņoja par gadījumiem, kad autovadītājiem pie robežas nācies gaidīt vairākas diennaktis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!