Lietuvas naftas koncerna "Mažeikiu nafta" bijušā vadītāja Ģedimina Ķesus, viņa dēla un šofera pazušana var būt saistīta ar dēla Valda Londonā dzīvojošo draudzeni Alainu, kura ir dzimusi Latvijā.
Par to raksta avīze "Lietuvos rytas".

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, 6.jūlija naktī, kad ceļā no Viļņas uz Mažeiķiem pazuda tēvs un dēls Ķesus un šoferis, Valds Ķesus vairākkārt zvanījis savai draudzenei. Vēlāk tika atrasts tikai Ķesus džips "Mercedes".

Avīze apgalvo, ka Valda Ķesus draudzenei Alainai agrāk esot bijis cits draugs, kuram nav patikusi Alainas draudzība ar Valdu Ķesu. Savstarpējo attiecību kārtošanai abi jaunekļi pat esot algojuši kriminālo aprindu pārstāvjus.

Avots Latvijas tiesībaizsardzības struktūrās izteicies, ka Valda Ķesus draudzenes iepriekšējam draugam esot sakari Rīgas kriminālajās aprindās. Lielbritānijā viņam esot labi pazīstami vairāki tur dzīvojošie čečeni, raksta "Lietuvos rytas".

No Ķesus dēla konta Londonas bankā konstatēts mēģinājums elektroniski izņemt 300 tūkstošus ASV dolāru (180 tūkstošus latu).

Ceturtdien Lietuvas laikraksts "Respublika" ziņoja, ka nezināmas personas mēģinājušas izņemt 300 tūkstošus ASV dolāru no Valda Ķesus konta bankā "Merill Lynch".

Pagājušajā sestdienā banka saņēma lūgumu no Valda Ķesus - izņemt no viņa konta 300 tūkstošus dolāru un atdot naudu personām, kas pēc tās ieradīsies.

Taču finansu operācija netika pabeigta, jo banka nesaņēma īpašnieka apstiprinājumu.

Avīze raksta, ka starp "Interpol" un Lietuvas Banku notiek sarunas ar Anglijas banku ar mērķi saņemt sīkāku informāciju.

Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas arī vēlas, lai Lielbritānija nobloķētu Ķesus rēķinus šajā bankā.

Lietuvas avīze "Lietuvos rytas" raksta, ka uzņēmējam Ģediminam Ķesum Anglijā ir neviens vien ārzonas uzņēmums, kuru rēķinos ir miljoni. Nav izslēgta iespēja, ka uzņēmēja dēls pārskaitīja no šīs valsts lielu naudas summu vai pārsūtīja čeku.

Tūlīt pēc Ķesus pazušanas no viņa kontiem Rīgā ar kredītkartēm izņemti apmēram 100 tūkstoši litu (15 tūkstoši latu).

Pēc "Lietuvas rytas" sniegtās informācijas, nauda izņemta no bankomātiem Rīgā, pie kuriem nav videokameru. Tas liecina par to, ka noziedznieki ir cieši saistīti ar Latviju un zināja, kuros automātos var nepamanīti izņemt naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!