Foto: Valsts kanceleja

Lietuvas Seima opozīcijas līderis, Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu partijas priekšsēdētājs Andrjus Kubiļus pirmdien dodas uz Ukrainu, lai piedalītos ekspertu konsultācijās par palīdzību Kijevai krīzes pārvarēšanā.

"Dodos uz Kijevu, kur mēs kopā ar starptautisku ekonomikas ekspertu grupu divas dienas intensīvi runāsim ar valdības locekļiem, meklējot ceļus, kā palīdzēt Ukrainai pārvarēt nopietno ekonomisko krīzi, kas visupirms pieprasa radikālus taupības pasākumus, un kā palīdzēt īstenot reformas, kādas esam veikuši mēs," viņš pastāstījis preses konferencē. "Mūsu pieredze viņiem ir īpaši svarīga, jo mums ir ne tikai teorētiskas zināšanas, bet arī praktiskas politiskās iemaņas, kā šādas reformas īstenot. Ceru, ka šādā atbalstā aktīvi iesaistīsies arī mūsu varas iestādes."

Nedēļas nogalē Kubiļus kopā ar kolēģiem no Lietuvas un citām valstīm vēlreiz dosies uz Kijevu, kur tiksies ar Ukrainas Augstākās radas vadību un politiskajiem līderiem.

"Runāsim, kā palīdzēt stiprināt un attīstīt parlamentāro sistēmu, kā turpināt ļoti nozīmīgo ASV Republikāņu institūta programmu, kas ļauj Ukrainas jaunā parlamenta politiķiem un ierēdņiem smelties pieredzi mūsu Seimā. Viens no galvenajiem izaicinājumiem Ukrainai ir eiropeiskas partiju sistēmas veidošana un nostiprināšana. Mēs ar kolēģiem no Eiropas Tautas partijas cenšamies sniegt Ukrainas politiķiem tādu atbalstu, kādu paši no saviem partneriem saņēmām tūlīt pēc [Lietuvas neatkarības atjaunošanas] 1990.gada 11.martā. Būtu labi, ja tikpat intensīvi Ukrainai censtos palīdzēt gan mūsu, gan visas Eiropas kreisie," izteicies Lietuvas opozīcijas līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!