Foto: LETA
Lietuvas pilsētā Ruklā, kur atrodas bēgļu uzņemšanas centrs, divi vietējie iedzīvotāji piektdien apmētājuši ar akmeņiem sīriešu patvēruma meklētāju bērnus, kuri atgriezušies no skolas, informē policija.

Pēc tās sniegtajām ziņām, divi vietējie jaunieši izteikuši apvainojumus diviem četrpadsmitgadīgiem sīriešiem, kas nākuši no skolas, viņus grūstījuši, kā arī metuši viņiem ar akmeņiem.

Bēgļu uzņemšanas centra darbiniece izsaukusi ātro medicīnisko palīdzību, jo vienam sīriešu pusaudzim no akmeņu trāpījumiem uz ķermeņa bijuši sarkani plankumi, bet otram reibusi galva un kļuvis slikti, sacīts policijas paziņojumā.

Notikuma vietā ieradušās trīs policijas automašīnas, aizdomās turētie tiek meklēti.

Jau ziņots, ka 19. oktobrī Ruklā divi jaunieši aizšķērsoja ceļu divām jaunām sievietēm - irākietei un sīrietei -, kuras atceļā no veikala stūma ratiņus ar mazu bērnu. Jaunieši neļāva viņām iet tālāk, sagrāba aiz drēbēm un vienai no viņām salauza brilles. Pēc šī incidenta apmēram 30 centra iemītnieku vīriešu gatavojas doties meklēt uzbrucējus, taču policijai izdevās viņus no tā atturēt. 21. oktobrī centru apmeklēja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, kurš tikās ar centra iemītniekiem un uzklausīja viņu problēmas.

Ruklas bēgļu uzņemšanas centrā uzturas apmēram 130 patvēruma meklētāju un bēgļu, galvenokārt no Tuvajiem Austrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!