Foto: PantherMedia/Scanpix
Kādam Lietuvas pilsonim izvirzītas apsūdzības spiegošanā citas valsts labā, atsaucoties uz Ģenerālprokuratūras paziņojumu, pirmdien vēsta portāls "Delfi.lt"

Krimināllieta pēc ilgas Valsts drošības departamenta (VDD) izlūkošanas operācijas nodota Viļņas apgabala tiesai. Apsūdzētais tiek apzīmēts ar iniciāļiem R.L., bet viņa personība netiek atklāta.

Minētais pilsonis spiegojis Baltkrievijas labā un darbojies Baltkrievijas specdienestu uzdevumā, atklāja amatpersonas. Aizturēta ir vēl viena spiegošanā aizdomās turēta persona, kuras lieta drīzumā arī varētu tikt nodota tiesai. Amatpersonas nenorāda, kādas valsts labā strādājis otrs aizdomās turamais, bet abi ir Lietuvas pilsoņi.

Sarežģītā operācija ilgusi trīs gadus. Ir savākts pietiekams daudzums materiālu, lai varētu izvirzīt apsūdzības spiegošanā, žurnālistiem pastāstīja VDD vadītājs Gedimins Grina.

Viena no aizturētajām personām strādājusi ar lidojumu kontroli saistītā uzņēmumā. Apsūdzētais R.L. aizturēts jau pirms gada. Spiegus interesējusi gan civilā, gan militārā aviācija, skaidro Grina.

VDD vadītājs nenoliedz, ka spiega piegādāto informāciju varētu būt izmantojusi arī Krievija, jo izlūkošanas kontekstā "Baltkrievija un Krievija ir sabiedrotās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!