Lietuvas policijas vadība nenoliedz, ka taupības apstākļos jau šī gada jūnijā dažiem darbiniekiem varētu tikt piedāvāts izmantot bezalgas atvaļinājumu, trešdien vēsta delfi.lt.

Saskaņā ar piedāvātajiem valsts budžeta grozījumiem summa, kuru piešķir iekšlietu sistēmas iestādēm, var tikt samazināta par vairāk nekā 55 miljoniem litu (11 miljoniem latu).

Dažādu pilsētu un rajonu policisti jau iepriekš runāja par to, ka viņiem var likt izmantot bezalgas atvaļinājumu, turklāt nevis vienu vai divas dienas, bet gan vairākas nedēļas.

Neoficiāli tiek ziņots, ka šāds lēmums varētu tikt pieņemts uzreiz pēc Lietuvas prezidenta vēlēšanām.

Otrdien policijas ģenerālkomisārs Vizgirds Teličens apgalvoja, ka ir pret šādu soli. "Nevaru apstiprināt, vai tā ir taisnība. Tomēr šādu lēmumu var pieņemt galveno apgabalkomisariātu vadītāji. Tas būtu nekam nederīgs taupības līdzeklis," viņš teica.

Pēc Teličena viedokļa, bezalgas atvaļinājumu varētu izmantot policijas vadība, taču arī tas neglābšot situāciju. "Atvaļinājumā dotos vidējā un zemākā līmeņa amatpersonas, kuru tāpat trūkst. Pārējiem būtu jāstrādā viņu vietā," sacīja policijas priekšnieks.

Lietuvas iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis paziņoja, ka par šādiem plāniem viņam nekas neesot zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!