Foto: DELFI
Lietuva premjera Andrjusa Kubiļa uzvārdaabrlāis, vidusskolinieks no Kaišedares ciema arī Andrjus Kubiļus atzīst, ka kopš kļuvis par premjera uzvārda brāli biežāk nākas dzirdēt aizskarošas piezīmes, otrdien informē portāls "Delfi.lt".

" Nekas dzīvē īpaši nav mainījies, un nav īpašu izjūtu tāpēc, ka mani sauc tāpat kā pazīstamu politiķi," saka Kubiļus. Tomēr viņš atzīst, ka nereti nākas dzirdēt izsmejošas piezīmes, kas viņu saista ar premjeru vai valdību.

"Mani vecāki dzīvo nelielā ciemā. Kā tur ierodos, daži man atklāti sāk pārmest - kāpēc premjers kaut ko nedara kā nākas. Kad atbildu, ka es pat neesmu viņa radinieks, atskan - visi jūsu Kubiļi tādi", stāsta Andrjuss.

Gluži citādi dzīve pavērsusies Diānai Gribauskaitei no Kauņas. Kopš par prezidenti ievēlēta viņas uzvārda māsa - Daļa Gribauskaite, paziņu attieksme tikai uzlabojusies, jo prezidente tautā ir ieredzēta atšķirībā no premjera.

"Mani pat bieži uzrunā - Jūsu ekselence", atzīst Diāna Gribauskaite.

Portāls atgādina, ka Lietuvā uzvārdi - Kubilis un Gribauskaite ir diezgan izplatīti, līdz ar to, iespējams, katrs tā īpašnieks izjūt atbilstošas konsekvences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!