Foto: DELFI
Krievija var pārņemt savā kontrolē ekonomiskās krīzes skartās Baltkrievijas stratēģiskos objektus, bet šāda situācija apdraudētu Baltkrievijas suverenitāti, ceturtdien brīdināja Lietuvas premjerministrs Andris Kubiļus.

Lietuvas valdības vadītājs pauda viedokli, ka Baltkrievijas finanšu situācijas pasliktināšanās rada draudus lietuviešu uzņēmējiem, kuri investējuši šajā kaimiņvalstī un kam ir tirdznieciski sakari ar Baltkrieviju.

"Otrs, par ko mums patiešām būtu jāuztraucas, ir tas, ka Baltkrievijas vadība, kura izslēdz jebkādu sadarbību ar Rietumiem, nevar cerēt uz kaut cik nopietnu finansiāli ekonomisku palīdzību, vai tā būtu no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vai kādas citas organizācijas," intervijā Lietuvas radiostacijai "Žiniu radijas" sacīja Kubiļus.

"Tādēļ pastāv liels risks, ka Baltkrievijas ekonomikas stratēģiskos objektus var pārņemt Krievijas kapitāls, kā dēļ Baltkrievijas suverenitāte var kļūt ievainojamāka, un no šī viedokļa raugoties, mēs vēlētos redzēt gan Baltkrievijas suverenitātes saglabāšanu, gan to, lai Baltkrievijas ekonomika un finanšu sektors neradītu mums -- Baltkrievijas tuvākajiem kaimiņiem -- lielas problēmas," norādīja Kubiļus.

Baltkrievija patlaban piedzīvo smagāko ekonomisko krīzi pēdējo desmit gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!