Krievija, visticamāk, nekad neatjaunos naftas vada "Družba" posmu uz Lietuvu, ceturtdien paziņoja Lietuvas prezidents Valds Adamkus.
Kā jau ziņots, pagājušā gada 29.jūlijā naftas vada "Družba" 57.kilometrā notika avārija, kuras rezultātā noplūda 20 tonnas naftas. Pēc avārijas naftas piegādes Lietuvai pa cauruļvadu tika pārtrauktas un līdz šim brīdim nav atjaunotas.

Krievijas naftas cauruļvadu kompānija "Transņeftj" naftas vada posma slēgšanu skaidroja ar notikušo noplūdi un nepieciešamo remontu.

Savukārt Lietuvas amatpersonas uzsver, ka piegāžu pārtraukšanu saistāma ar Lietuvas valdības atteikšanos pārdot naftas koncerna "Mažeiķu nafta" akcijas Krievijas kompānijām, to vietā izvēloties Polijas naftas kompāniju "PKN Orlen".

"Naftas piegādes [Lietuvai] pa naftas vadu "Družba" tika pārtrauktas, cauruļvads tika remontēts vienu gadu, bet tas joprojām nav saremontēts. Šodien mēs zinām, ka nafta [Lietuvai] pa šo cauruļvadu vairs netiks piegādāta," paziņoja Adamkus.

Kā ziņots, Krievijas federālā ekoloģiskās, tehnoloģiskās un atomenerģētikas uzraudzības dienesta "Rostehnadzor" pārstāvji septembrī paziņoja, ka "Družba" posma uz Lietuvu salabošanai kompānijai "Transņeftj" ir nepieciešami vēl vismaz 18 mēneši un tas nozīmē, ka tas varētu atsākt darbību ne agrāk par 2009.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!