Lietuvas robežsargi šonedēļ nav ļāvuši valsts teritorijā iebraukt "Porsche 996" markas auto ar PSRS simboliku, vēsta portāls "Delfi.lt".

Pie auto stūres bijis kāds Baltkrievijas pilsonis, kurš naktī no pirmdienas uz otrdienu mēģinājis iebraukt Lietuvā caur Lavorišku robežposteni. Robežsargi pamanījuši, ka uz auto attēlota padomju laiku simbolika – uz spilgti sarkanā auto pārsega uzzīmēts dzeltens sirpis, āmurs un zvaigzne. 26 gadus vecā auto īpašnieka dokumenti bijuši kārtībā.

Lietuvā ir aizliegts publiski demonstrēt padomju un nacisma režīma simboliku, tādēļ robežsargi baltkrievam norādījuši, ka viņš ar šādu auto nedrīkst iebraukt Lietuvas teritorijā. Baltkrievijas pilsonim piedāvāts ceļu tālāk mērot ar kājām vai autobusu, no kā vīrietis esot atteicies un devies atpakaļ mājup.

Par padomju un nacisma režīma simbolikas publisku demonstrēšanu vai izplatīšanu Lietuvā var piemērot sodu 500-1000 litu (apmērā 100-200 latu apmērā). Tā kā "Porsche" auto īpašnieks netika ielaists Lietuvas teritorijā, sods viņam netika uzlikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!