Lietuvas Seims otrdienas sēdē nolēmis balsojumu par 2009.gada valsts budžeta projektu rīkot ārkārtas sēdē nākamajā pirmdienā, 22.decembrī.

Jau ziņots, ka Lietuvas valdība pirmdien atbalstīja budžeta projekta "kompromisa variantu", kas ļaus samazināt sākotnēji paredzēto valsts sektora deficītu gandrīz trīs reizes - līdz 1,5 miljardiem litu (306 miljoniem latu).

Projektā paredzēts, ka pēc papildu soļiem valsts sektora deficītam būtu jāpaliek 2,1% līmenī no iekšzemes kopprodukta. Pievienotās vērtības nodokli paredzēts palielināt līdz 19%, bet līdz nākamā gada jūlijam atstāt spēkā atvieglotu PVN likmi medikamentiem - 5%.

Pēc finanšu ministra Aļģirda Šemetas teiktā, ja kompromisu nebūtu izdevies panākt, valsts sektora deficīts būtu sasniedzis 5,76% no IKP.

Kā skaidrojis ministrs, precizētais valsts budžeta projekts balstīts uz ekonomisko rādītāju projekcijām, ņemot vērā Starptautiskā Valūtas fonda Lietuvai sniegtos ieteikumus censties panākt vienmērīgu ekonomikas attīstības palēnināšanos, bet būt gatavai arī uz krasu palēnināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!