Lietuvas izglītības iestāžu darbinieki otrdien uzsākuši trīs dienu protesta akciju, tādējādi paužot savu neapmierinātību ar valsts institūciju nespēju uzlabot situāciju Lietuvas izglītības sistēmā.
Lietuvas izglītības darbinieku arodbiedrības LSDPS priekšsēdētājs Alģirts Bružs paziņoja, ka protesta akcijas gaitā no 11.decembra līdz 13.decembrim darbu pārtrauks vairāk nekā simts skolas visā valstī.

Gatavību piedalīties protesta akcijā pauda izglītības darbinieki Klaipēdā un tās rajonā, Alītā un Palangā, kā arī skolotāji no Akmenes, Kretingas, Mažeiķu, Pluņģes un Telšu rajoniem.

"Protesta akcijā tiks pieprasīts ne tikai algu palielinājums un skolotāja profesijas statusa stiprināšana sabiedrībā, bet arī drošu darba apstākļu radīšana gan skolotājiem, gan skolu vadītājiem, kā arī tiks pieprasīts izstrādāt nozares darbinieku ilgtermiņa algu palielināšanas programmu," norādīja Bružs.

LSDPS priekšsēdētājs arī atklāja, ka izglītības nozares darbinieki neesot apmierināti ar valdības priekšlikumu, sākot ar nākošā gada 1.janvāri, palielināt skolotāju algas par 15%.

"Ņemot vērā pieaugošo dzīves līmeni, šis palielinājums tikai nodrošinās esošās situācijas saglabāšanos. Algas, ko viņi saņem, diskreditē skolotāja vārdu, kā arī pazemina viņu stāvokli sabiedrībā," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!