Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Zinātnes, inovāciju un tehnoloģiju aģentūra (MITA) izsludinājusi konkursu studentiem, kas gribētu stažēties ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) Eimsa pētniecības centrā Amerikas Savienotajās Valstīs.

Kā norādījis Lietuvas izglītības un zinātnes ministrs Daiņus Pavaļķis, tā studentiem ir lieliska iespēja iepazīties ar progresīvāko pētniecību, iedibināt kontaktus un iegūto pieredzi pārvest uz Lietuvu.

Arī aģentūras direktors Arūns Karlons atgādinājis, ka pērn parakstītais sadarbības līgums ar NASA ļauj Lietuvas studentiem pastrādāt šajā pētniecības centrā, izmantot NASA infrastruktūru un resursus un iegūt labu pieredzi, sadarbojoties ar labākajiem zinātniekiem un inženieriem.

Konkursa uzvarētāji rudenī varēs uz četriem mēnešiem doties uz Paloalto ASV Kalifornijas štatā, lai kopā ar studentiem no dažādām pasaules valstīm strādātu pie konkrētiem projektiem, piedalītos pētījumos un kosmisko tehnoloģiju izstrādē.

Konkursā var piedalīties dabas zinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas specialitātes studenti. Kandidātiem nepieciešamas ļoti labas angļu valodas zināšanas, bet vidējā atzīme nedrīkst būt zemāka par 8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!