Lietuvas tiesa piektdien atteicās atbrīvot no ieslodzījuma Ziemeļīrijas grupējuma "Īstā Īru republikāņu armija" ("Īstā ĪRA") locekli, kurš tika notverts janvārī Viļņā sarīkotā starptautiskā operācijā.
Apelācijas tiesas paziņojumā teikts, ka tā atteikusies atcelt tiesas 22.oktobrī pieņemto lēmumu, ka īram vēl divi mēneši jāpavada ieslodzījumā.

Tiesa norādīja, ka ir pamatoti iemesli viņu paturēt apcietinājumā uz izmeklēšanas laiku, jo pastāv liels risks, ka viņš kā ārzemju pilsonis bez pastāvīgas dzīvesvietas vai ienākumu avota Lietuvā varētu mēģināt bēgt.

Īra advokāti bija izteikuši sūdzības par lēno lietas virzību.

Taču tiesa norādīja, ka izmeklēšana aizkavējusies saistībā ar to, ka Lietuva no Īrijas gaida lēmumu par vīrieša brāļa izdošanu.

Pēc Īrijas mediju sniegtajām ziņām, apcietinātais ir "Īstā ĪRA" līdera Laiema Kempbela brālis Maikls Kempbels. Lietuvas varas iestādes atbilstoši likumam viņu identificē tikai kā M.K. un atteikušās apstiprināt Īrijas mediju sniegtās ziņas.

35 gadus vecais Kempbels janvārī tika aizturēts brīdī, kad mēģināja sākt sarunas par ieroču iegādi ar policijas aģentu, kurš uzdevies par ieroču tirgotāju.

"Īstā ĪRA" ir grupējums, kas atšķēlās no "Īru republikāņu armijas" (ĪRA) 1997.gadā, kad tā pasludināja pamieru savā cīņā pret Lielbritānijas pārvaldi Ziemeļīrijā. Laiems Kempbels Īrijā izcieš cietumsodu par terorismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!