Lietuvas Apelācijas tiesa trešdien atzina Latvijas riteņbraucēju Juri Silovu par vainīgu valūtas kontrabandā, taču nepiesprieda viņam cietumsodu. iesa viņam piesprieda 25 000 Lietuvas litu (4650 latu) naudas sodu, kā arī nolēma konfiscēt valūtu, kuru Silovs mēģināja ievest Lietuvā.
Riteņbraucēju Juri Silovu atzīst par vainīgu valūts kontrabandā

Tādējādi Silovs nesaņems atpakaļ 265 000 litu (49 290 latu) lielo summu dažādās valūtās, divas automašīnas un parfimērijas izstrādājumus, ko viņam uz robežas konfiscēja Lietuvas robežsargi."Domāju, ka process ar to nebeigsies, būs vēl arī kasācijas sūdzība," pēc tiesas sprieduma pasludināšanas sacīja Silovs.

Viņa advokāts Aļģimants Dziegoraitis apstiprināja, ka "nav nekādu šaubu" par to, ka spriedums tiks pārsūdzēts Lietuvas Augstākajā tiesā, lai gan tiesa Silovam piespriedusi minimālo sodu."Tās ir ļoti nopietnas materiālās sekas cilvēkam, kurš zaudējis visu smagā darbā nopelnīto," norādīja advokāts.

Nauda, ko Silovs 2001. gada rudenī veda savā automašīnā pāri Polijas un Lietuvas robežai, ir viņa alga, ko viņš nopelnījis Francijas profesionālajā sporta klubā.

Tiesā riteņbraucējs uzsvēra, ka nav zinājis par prasību deklarēt uz robežas naudas summu, kas pārsniedz 10 000 litu (1860 latu). Šo paskaidrojumu tiesa atzina par nepamatotu. Silovs līdz šim incidentam bija vairāk nekā 10 reižu šķērsojis Lietuvas robežu, bet robežšķērsošanas zonā informācija par deklarēšanu ir izvietota pietiekamā daudzumā, uzskata tiesa.

Silovs vairākus mēnešus pavadīja ieslodzījumā Pravenišķu pastiprināta režīma kolonijā. 2002. gada 11. aprīlī Kauņas apgabala tiesa piesprieda Silovam piecus gadus ilgu cietumsodu par to, ka, šķērsojot Lietuvas robežu, viņš nebija deklarējis lielu naudas summu. Tiesa Silovam piesprieda arī naudas sodu un īpašuma konfiskāciju.

2002. gada 27. jūnijā Lietuvas Apelācijas tiesa apturēja par kontrabandu notiesātā Latvijas riteņbraucēja lietu un atbrīvoja viņu pret 20 000 litu (3460 latu) lielu drošības naudu, ko iemaksāja Lietuvas Olimpiskā komiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!