Foto: LETA

Krievijas tiesībaizsardzības institūcijas izvirzījušas apsūdzības valsts nodevībā Lietuvas un Krievijas dubultpilsonim Jevgeņijam Mataitim, aģentūrai "Interfax" trešdien pastāstīja informēta persona, kas vēlējās palikt anonīma.

"Pašlaik figurants ir apsūdzētā statusā, viņam ir inkriminēts Krievijas Federācijas kriminālkodeksa 275.pants - valsts nodevība," sacīja "Interfax" sarunbiedrs.

FDD Sabiedrisko sakaru centrs iepriekš pavēstīja, ka 1977.gadā dzimušo Mataiti, kurš pastāvīgi dzīvoja Lietuvā, FDD aizturēja 24.jūnijā Kaļiņingradas apgabala Sovetskas pilsētā uz aizdomu pamata par valsts nodevību, un Mataitis ir atzinies.

FDD paziņoja, ka Mataitis Lietuvas Aizsardzības ministrijas Otrā operatīvo dienestu departamenta (militārās izlūkošanas) uzdevumā apzinātis vācis ar Krievijas bruņotajiem spēkiem saistītu militāro informāciju, kuras nonākšana ārzemēs "varēja nodarīt nopietnu kaitējumu valsts aizsardzības spējām".

Maskavas Lefortovas tiesa Mataitim noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu līdz 24.augustam.

Maijā Krievijā tika aizturēts Lietuvas specdienestu darbinieks Aristīds Tamošaitis, kuru Krievijā tur aizdomās par spiegošanu. Arī viņam ir noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!