Vairāk nekā divas trešdaļas Lietuvas uzņēmēju uzskata, ka valsts prezidentam Rolandam Paksam ir jāatkāpjas no amata, bet gandrīz 90 procenti uzskata, ka skandālam prezidenta administrācijā nebūs lielas ietekmes uz biznesu, liecina sabiedriskās domas aptauja.
Biznesmeņu aptauju veica tirgus un socioloģisko pētījumu kompānija "Spinter tyrimai".

69 procenti aptaujāto uzņēmēju uzskata, ka skandāla dēļ prezidentam ir jāatkāpjas, un tikai 27 procentiem ir viedoklis, ka Paksam jāpaliek prezidenta amatā.

Prezidenta administrācijā jau mēnesi turpinās skandāls, kas saistīts ar aizdomām par prezidenta aprindu sakariem ar noziedzību un slepenas informācijas izpaušanu. Seima komisija šī skandāla izmeklēšanai pirmdien secināja, ka prezidenta Rolanda Paksa un viņa padomnieku sakaru dēļ ar apšaubāmas reputācijas personām Pakss "ir bijis un joprojām ir" ietekmējams, un tas rada draudus valsts drošībai.

Visbargāk prezidenta darbību vērtēja lielpilsētu uzņēmēji - prezidentam ieteiktu atkāpties 82 procenti Viļņas, Kauņas un Klaipēdas biznesmeņu. Tāds pats viedoklis bija 77 procentiem firmu vadītāju pakalpojumu sfērā.

Aptaujas rezultāti rāda, ka prezidentu visvairāk atbalsta nelielo pilsētu uzņēmēji.

87 procenti uzņēmēju uzskata, ka skandāls prezidenta administrācijā neietekmēs biznesu, un tikai desmitdaļa respondentu uzskata, ka skandālam būs kāda ietekme uz biznesu.

Aptauja tika veikta no 25. līdz 27.novembrim, un tajā piedalījās 300 Lietuvas firmu vadītāji. Tā tika izdarīta pēc Lietuvas interneta portāla "Delfi" pasūtījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!