Lietuvas valdība februārī plāno ierosināt parlamentam izskatīt lēmumprojektu par Ignalinas atomelektrostacijas (AES) slēgšanu, kurā būs iekļauti AES ekspluatācijas izbeigšanas termiņš un provizoriskās izmaksas, piektdien Viļņā paziņoja Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks.
"Februārī mēs ierosināsim Seimā lēmumprojektu, kurā būs izskatīts jautājums par Ignalinas AES slēgšanu un noteikts slēgšanas datums," teica premjers sarunā ar žurnālistiem pēc tikšanās ar Lietuvas delegāciju kopējā Lietuvas un Eiropas Komisijas (EK) darba grupā enerģētikas jautājumiem.

Viņš uzsvēra, ka pēc tam, kad Seims būs pieņēmis valdības sagatavoto lēmumu par Ignalinas AES slēgšanu, būs jāievieš grozījumi 1999.gadā pieņemtajā Nacionālajā enerģētikas stratēģijā, kurā teikts, ka galīgais lēmums par AES otrā energobloka slēgšanu tiks pieņemts tikai 2004.gadā, apstiprinot jaunu stratēģiju.

"Mēs tuvojamies galīgajam termiņam, bet kad tas būs, kā nolems Seims, to es šodien neuzdrošinos paredzēt," teica Brazausks, atbildot uz jautājumu, kādu termiņu valdība ierosinās AES slēgšanai.

Viesi šajā ledus viesnīcā guļ gultās, kas pārklātas ar finieri, ar polārplīšu klātu putu matraci un vairākām briežu siksnām, turklāt viesi guļ guļammaisos, kas domāti gulēšanai gaisa temperatūrā 30 grādus zem nulles (pēc Celsija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!