Lietuvas "zaļie" pirmdien aicināja pārtraukt Būtiņģes naftas termināla ekspluatāciju, jo uzskata, ka termināls apdraud Baltijas jūras un tās piekrastes vidi. Klaipēdas vides aizsardzības kluba "Z vejone" padomes pārstāvis Ramuns Povilansks preses konferencē pirmdien sacīja, ka "pastāvīgās naftas noplūdes, acīmredzot, liecina, ka plaši izreklamētā Būtiņģes termināla drošība līdzinās nullei".
Lietuvas "zaļie" ierosina pārtraukt Būtiņges termināla ekspluatāciju, jo tas ir Baltijas jūras ekoloģijai bīstams objekts, kas apdraud reņģu nārstošanas vietas un retu ūdensputnu ziemošanas vietas, paziņoja klubs "Z vejone".

Lietuvas "zaļie" pauda gatavību solidarizēties ar Latvijas ekologiem, kuri pieprasa Lietuvai izveidot riska fondu kompensāciju izmaksām iespējamu avāriju gadījumā Būtiņģes terminālā.

"Z vejone" pārstāvji arī brīdināja par ASV kompānijas "Williams", kuras pārvaldē atrodas Lietuvas naftas koncerns "Mažeikiu nafta", nodomu izbūvēt naftas cauruļvadu no Būtiņģes uz Klaipēdu. "Zaļie" uzskata, ka avārijas gadījumā šāds naftas vads nodarītu neatgriezenisku kaitējumu Lietuvas galvenajai atpūtas zonai.

"Zaļie" solīja izmantot visus protesta veidus, lai naftas vads no Būtiņģes uz Klaipēdu netiktu izbūvēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!