Kāds nesen no Meksikas atbraucis Lietuvas pilsonis vērsies AIDS centra virusoloģijas laboratorijā sakarā ar sliktu pašsajūtu, un viņa analīžu paraugi, kuros atklāts A tipa gripas vīruss, nosūtīti uz Londonu iespējamā cūku gripas vīrusa izmeklējumiem, paziņojusi Lietuvas Veselības aizsardzības ministrija.
Kā trešdien vēsta Lietuvas radio un televīzijas ziņu portāls "lrt.lt", pagājušajā nedēļā pēc atgriešanās no Meksikas lietuvietis atklājis, ka mājās saslimis viņa bērns. Pēc dažām dienām arī viņam pašam sācis sāpēt kakls un galva, cēlusies temperatūra. Otrdien viņš devies uz AIDS centru, kur viņam paņemti analīžu paraugi gripas diagnostikai.

Lai gan šobrīd slimnieks jūtas labi, mediķu konsīlijs viņam ieteicis turpināt ārstēšanos Lietuvas Republikāniskajā tuberkulozes un infekcijas slimību slimnīcā.

Saņemot informāciju no Infekcijas slimību profilakses un kontroles centra, Viļņas un Traķu sabiedrības veselības centros sākta epidemioloģiskā izmeklēšana. Noskaidrots, ka laikā, kamēr pacients bijis Meksikā, saslimuši vairāki viņa ģimenes locekļi un šīs slimības simptomi atgādinājuši gripu vai citu akūtu vīrusu infekciju. Pacienta dēls vēl bijis slims, kad viņš atgriezies Lietuvā, bet šobrīd, kā apgalvojis tēvs, viņa bērns jūtas labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!