Ja referendums par iestāšanos Eiropas Savienībā notiktu tuvākajā nedēļas nogalē, lielākā daļa Lietuvas iedzīvotāju tajā nobalsotu par pievienošanos ES, un arī vēlētāju aktivitāte būtu pietiekami liela.
Šādi dati iegūti reprezentatīvā aptaujā, ko no 13. līdz 16.martam veica socioloģisko pētījumu centrs "Vilmorus", aptaujājot 1016 Lietuvas iedzīvotājus.

55 procenti aptaujāto sacīja, ka referendumā, ja tas notiktu nākamo svētdien, viņi noteikti piedalītos. Vēl 20,7 procenti respondentu atzina, ka, visticamāk, piedalītos referendumā. 14,6 procenti aptaujāto savu izvēli vēl nav izdarījuši, 5,4 procenti, visticamāk, referendumā nepiedalītos, bet 4,3 procenti jau tagad ir pārliecināti, ka referendumā nepiedalīsies.

Pēc aptaujas rezultātiem, par iestāšanos ES šobrīd balsotu 65,6 procenti Lietuvas iedzīvotāju, pret balsotu 13,3 procenti, bet konkrētas nostājas šajā jautājumā vēl nav 21,2 procentiem respondentu.

No respondentiem, kas noteikti nolēmuši piedalīties referendumā, un tiem, kas, visticamāk, tajā piedalīsies, par Lietuvas iestāšanos ES balsotu 78,8 procenti aptaujāto, pret balsotu 10,3 procenti, bet 10,9 procenti savu izvēli vēl nav izdarījuši.

Referendums par pievienošanos ES Lietuvā notiks šā gada 10. un 11.maijā, bet ES cer uzņemt Lietuvu 2004.gada 1.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!