Lietuviešu miljonārs Vilimijs Maļinausks iecerējis glābt no aizmirstības un bojāejas neskaitāmas padomju laika statujas un izvietot tās Disnejlendas stilā iekārtotā "Ļeņinlendā". Maļinausks cer, ka viņa tematiskais parks palīdzēs lietuviešiem "nokārtot rēķinus ar pagātni". Pirms Lietuva 1991. gadā atguva neatkarību no PSRS, šīs statujas bija sastopamas ikvienas pilsētas laukumā, taču pēc tam tās kā pagātnes paliekas tika novāktas.
Tematisko parku paredzēts atvērt nākamvasar. "Marksisma ideju dēļ bojā gājuši miljons cilvēku," saka Maļinausks, kura tēvs un daudzi citi radinieki neatgriezās no Sibīrijas, uz kurieni padomju varas iestādes izsūtīja 300 000 lietuviešus. "Ja cilvēkiem par šo nežēlīgo laiku netiks atgādināts, viņi to drīz vien aizmirsīs, un 20 līdz 30 gadu laikā uzradīsies jauni vadoņi, kas ar mums izrīkosies līdzīgā veidā."

Tematiskā parka apmeklētāji pa tā teritoriju tiks pārvadāti lopu vagonos, kuros atradīsies padomju uzraugu formās tērpti pavadoņi. Tur cilvēki varēs izjust to, kā klājās izsūtītajiem, kas šādos vagonos tika vesti uz Sibīriju. Parkam visapkārt stiepsies elektriskā dzeloņstiepļu žoga imitācija, un tiks uzcelti arī sargtorņi.

Maļinausks ne tikai kolekcionē padomju laika skulptūras, bet arī plāno atjaunot Komunistiskās partijas aparāta darbinieku kādreizējās medību mājas, kur apmeklētājiem būs iespēja izmantot dažādas sportošanas un aktīvās atpūtas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!