Foto: Reuters/Scanpix

Somālijas drošības dienesta darbinieki nošāvuši valdības ministru, jo kļūdas dēļ noturējuši viņu par nemiernieku, atsaucoties uz amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

31 gadu vecais sabiedriskā darba ministrs Abdullahs Šeiks Abass nošauts savā automašīnā netālu no prezidenta pils Somālijas galvaspilsētā Mogadišu.

Šī nav pirmā reize, kad likumsargi un karavīri, kuri apkaro islāma nemierniekus, kļūmes pēc nošauj amatpersonas vai viens otru.

Drošības dienesta darbinieki patruļas laikā pamanījuši automašīnu, kas bloķējusi ceļu un, uzskatot, ka to vada nemiernieki, atklājuši uguni, ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstījis vietējās policijas pārstāvis Nurs Huseins.

Nošautais Abass bērnību aizvadījis bēgļu nometnē Kenijā, kur mitinās tūkstošiem Somālijas iedzīvotāju, kas pilsoņu kara un sausuma dēļ pametuši valsti.

Somālijas informācijas ministrs Abdirahmans Osmans pavēstījis, ka saistībā ar notikušo arestētas vairākas personas, taču sīkāku informāciju viņš nesniedza.

Liela daļa Somālijas teritorijas arvien ir islāmistu nemiernieku grupējuma "al-Shabab" kontrolē. Islāmisti Somālijas galvaspilsētā regulāri veic apšaudes un sūta kaujiniekus pašnāvnieku misijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!