Foto: AP/Scanpix
Brīvībā joprojām varētu būt kādi Mančestras koncerta spridzinātāja Salamana Abedi teroristu tīkla locekļi, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas paziņojumu vēsta raidsabiedrība "Sky".

Pastāvot iespēja, ka kāds no terorista sabiedrotajiem joprojām ir uz brīvām kājām, tādēļ izmeklēšana turpinās, un kā skaidro amatpersonas, līdz operācijas noslēgumam "nevaram būt droši", ka Abedi tīkls ir pilnībā iznīcināts.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Ariandes Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli. Vīrietis pāris stundas pēc uzbrukuma tika identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi.

Iepriekš Lielbritānijas policija paziņoja, ka aizturējusi "lielu daļu" tīkla, kura locekļi iesaistījušies Mančestrā notikušā terorakta organizēšanā.

Naktī no piektdienas uz sestdienu likumsargi arestēja vēl divus vīriešus, kur tiek turēti aizdomās par saistību ar pirmdien koncertā Mančestrā notikušo sprādzienu. Šobrīd nebrīvē atrodas 11 cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar notikušo.

Terorisma draudu līmenis Lielbritānijā samazināts no augstākā iespējamā līmeņa uz "smagu", kas nozīmē, ka terorakts ir ļoti iespējams, bet nav nenovēršami gaidāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!