Foto: AP/Scanpix/LETA
Limuzīns, kas sestdien, 6. oktobrī, ASV Ņujorkas štatā avarēja un nogalināja 20 cilvēkus, nebija izturējis štata transportlīdzekļu pārbaudi un tam nevajadzēja atrasties uz ceļa, atsaucoties uz amatpersonu vēstīto, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ņujorkas štata gubernators Endrjū Kuomo paudis, ka autovadītājam, kas sēdēja pie limuzīna stūres, nebija atbilstošas licences tā vadīšanai. Savukārt limuzīns bija izgāzies štata transportlīdzekļu pārbaudē aizvadītajā mēnesī.

Negadījums notika netālu no Šoharijas pilsētas Ņujorkas štatā sestdienas, 6. oktobra, pēcpusdienā. Saskaņā ar aculiecinieku teikto limuzīns neapstājās pie stop zīmes un turpināja ceļu, šķērsojot krustojumu ar ātrumu apmēram 95 kilometri stundā, pēc tam trāpot tukšai pie veikala-kafejnīcas novietotai automašīnai, un tad brāzās pāri grāvim.

Cietušie ir jūnijā laulāts pāris, kuri limuzīnā svinēja laulātās dzimšanas dienu. Tāpat cietis vēl viens jūnijā precējies pāris, kuri arī miruši traģiskajā negadījumā, kā arī četras māsas vecumā no 30 līdz 35 gadiem.

ASV ierēdņi pauž, ka notikušais ir briesmīgākā ceļu satiksmes traģēdija ASV teju desmit gadu laikā.

Pagaidām gan nav skaidrs, kāds bija satiksmes negadījuma iemesls, vai tā bija spēkrata vai arī autovadītāja kļūme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!