Lietuvas naftas pārstrādes kompānijas "Mazeikiu nafta" (MN) rūpnīcā ceturtdien pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks vienā no ražošanas blokiem, portālu "Delfi" informēja MN koncerna preses sekretārs Ģiedrus Karsoks.
Foto galerija

Ugunsgrēks izcēlies mazuta ražošanas sektorā ap pulksten 13:30. Virs naftas pārstrādes rūpnīcas pacēlies milzīgs dūmu stabs.

Aptuveni pulksten 17 ugunsgrēks tika lokalizēts. Notikuma vietā darbu turpināja mediķi un ugunsdzēsēji, taču pēc pēdējiem datiem cietušo un bojāgājušo nelaimē nav.

Mazuta ražošanas sektora darbība tika apturēta, bet pārējie rūpnīcas ražošanas sektori turpina darbību, informēja Karsoks.

MN pārstāvis gan atteicās sniegt sīkākus komentārus par notiekošo un paskaidroja, ka ugunsgrēka iemeslus noskaidros oficiāla izmeklēšanas komisija.

Vēlāk vakarā "Delfi" sazinājās ar kompānijas "Lukoil" pārstāvjiem, kas uzskata, ka notikušais var ievērojami ietekmēt degvielas tirgu un cenas. Saskaņā ar viņu rīcībā esošo informāciju, sektors, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir nozīmīgs posms degvielas ražošanas procesā, tāpēc varētu rasties grūtības. Tiek ziņots, ka ražošanas sektora remontdarbi varētu ilgt gadu vai pat ilgāk.

MN koncerna preses sekretārs Ģiedrus Karsoks ceturtdien vēl nevarēja skaidri apgalvot, ka degvielas piegādes netiks traucētas. Viņš apgalvo, ka naftas pārstrādes process turpināsies, tikai, iespējams, mazākos apjomos.

Lai noskaidrotu notikušā iemeslus, ir izveidotas valdības un kompānijas komisijas, arī policija ir sākusi izmeklēšanu. Lietuvas premjerministrs Ģedimins Ķirķils un "Mažeiķu naftas" pārstāvji apgalvo, ka nelaimes gadījuma iemesls bijis "iekšējs", ar to domājot tehniskas problēmas, nevis "faktorus no ārpuses", piemēram, terorismu.

Vietējie vides aktīvisti uzskata, ka degušā mazuta dūmi var negatīvi ietekmēt apkārtējo vidi un arī cilvēku veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!