Foto: AFP/Scanpix
Krievijas mediji demonstrē trešdien Jaroslavļā notikušās lidmašīnas "YAK-42" katastrofas norises datorizēto rekonstrukciju.

Kā ziņots, lidmašīnas "YAK – 42" katastrofu Jaroslavļā, kurā gāja bojā 43 cilvēki, pārsvarā hokeja komandas "Lokomotiv" sportisti, tajā skaitā latviešu spēlētājs Kārlis Skrastiņš, varētu būt izraisījusi pilotu kļūda, vai lidmašīnas bojājums. Šādas galvenās versijas min Krievijas Transporta ministrija, ceturtdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Atsevišķi Krievijas mediji vēstīja, ka avarējusī lidsabiedrības "Jak Serviss" lidmašīna "YAK-42" ar borta numuru - 42433 jūlijā iekļauta Eiropas Komisijas "melnajā sarakstā", kas liedz tai lidot Eiropas Savienības gaisa telpā, jo lidaparāts neatbilst drošības standartiem.

Jau vēstīts, ka lidmašīna "YAK - 42" avarēja Jaroslavļas "Tunošna" lidostā trešdien 7. septembrī plkst. 16:07 pēc Maskavas laika (plkst. 15:07 pēc Latvijas laika). Tūlīt pēc pacelšanās lidaparārs  nogāzās. Iespējams, tam pietrūka lidojuma uzsākšanai nepieciešamā ātruma. Lidmašīna pārlūza uz pusēm, fizelāža ar pasažierim un apkalpi iekrita blakus esošajā Volgas upē.

Lidmašīnā "YAK - 42" , kas devās uz Minsku bija 45 cilvēki,  astoņi apkalpes  locekļi  un  37 Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandas spēlētāji un treneri , kas devās uz Baltkrievijas galvaspilsētu, uz savu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēli ar vietējo "Dinamo". Komandas sastāvā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš .

Katastrofā izdzīvoja hokejists Aleksandrs Gaļimovs un  apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs. Viņu stāvokli mediķi vērtē kā smagu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!