Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes darbinieki veikuši kratīšanu kompānijas "Jak- Serviss" birojā. Kompānijai piederēja 7. septembrī Jaroslavļā avarējusī lidmašīna "Jak – 42", trešdien ziņo portāls "Lenta.ru". Kratīšanas rezultātā izņemta tehniskā dokumentācija un citi dokumenti.

Aviokatastrofas lietā jau nopratināti vairāk kā 100 cilvēku, tostarp lidostas "Tunošna" darbinieki un vienīgais avārijā izdzīvojušais - bortinženieris Aleksandrs Sizovs. Pēc izmeklēšanas pieprasījuma veikta arī lidmašīnas degvielas analīze. Tā tika paņemta kompānijas noliktavā. Analīzes rezultātā tika noskaidrots, ka degvielas kvalitāte atbilst valsts standartam.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas Krievijas aviācijas administrācija kompānijai "Jak-Serviss" anulēja licenci. Šāds lēmums ticis pieņemts, reaģējot uz Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva rīkojumu, samazināt mazo aviokompāniju skaitu. Licences tika atņemtas vēl arī divām citām aviokompānijām, bet trijām - apturētas.

Kā ziņots, lidmašīnā "Jak-42", kas devās uz Minsku, atradās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda , kas devās uz Baltkrievijas galvaspilsētu, uz savu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēli ar vietējo "Dinamo". Komandas sastāvā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš .

Lidmašīna pacelšanās brīdī nespēja uzņemt nepieciešamo augstumu un sadūrusies ar radiobākas antenu, kas bijusi ārpus skrejceļa. Pēc sadursmes lidmašīna sadalījusies vairākās daļās un nokritusi uz zemes.

Katastrofas iemesli arvien nav noskaidroti . Izmeklēšanas galvenās versijas ir - pilotu kļūda un lidaparāta tehniska kļūme.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!