Foto: Reuters/Scanpix
Ekspertīze nav atklājusi alkohola klātbūtni 7. septembrī Jaroslavļā avarējušās lidmašīnas "Jak – 42" pilotu asinīs, otrdien informē ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Saskaņā ar tiesu medicīnas ekspertīžu slēdzienu, pilotu asinīs nav konstatēts alkohols," paziņojis Izmeklēšanas Komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

Tikmēr par avārijas iemesliem arvien nav pilnīgas skaidrības. Eksperti atzinuši, ka lidmašīnai nav ļāvis pacelties "papildus bremzēšanas spēks" .

Pilotu sarunu ieraksti liecina, ka pēdējās sekundēs pirms katastrofas lidmašīnas komandieris mēģinājis novērst kļūmi par kuru eksperti vēl nav tikuši skaidrībā. Iepriekš vēstīts, ka lidmašīnai, iespējams, nav bijusi izslēgta stāvbremze , taču katastrofas izmeklētāji to noraidīja.

Otrdien paziņots, ka vienīgais katastrofā izdzīvojušais - bortinženieris Aleksandrs Sizovs - drīzumā varētu sniegt liecības.

Jau vēstīts, ka lidmašīna "Jak - 42" avarēja Jaroslavļas "Tunošna" lidostā trešdien 7. septembrī plkst. 16:07 pēc Maskavas laika (plkst. 15:07 pēc Latvijas laika). Tūlīt pēc pacelšanās lidaparārs  nogāzās. Iespējams, tam pietrūka lidojuma uzsākšanai nepieciešamā ātruma. Lidmašīna pārlūza uz pusēm, fizelāža ar pasažierim un apkalpi iekrita blakus esošajā Volgas upē. Avārijā dzīvību zaudēja 44 cilvēki.

Starpvalstu aviācijas komitejas eksperti šobrīd pēta lidmašīnas "melno kastu" ierakstus. To atvēršana noritējusi bez sarežgījumiem un ieraksti nav bojāti.

Lidmašīnā "YAK - 42" , kas devās uz Minsku bija 45 cilvēki,  astoņi apkalpes  locekļi  un  37 Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandas spēlētāji un treneri , kas devās uz Baltkrievijas galvaspilsētu, uz savu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēli ar vietējo "Dinamo". Komandas sastāvā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!