Foto: Itar-Tass/Scanpix
Deviņas dienas pēc lidmašīnas "Jak-42" aviokatastrofas Jarsolavļā, kurā gāja bojā 44 cilvēki, eksperti arvien nevar sniegt viennozīmīgas atbildes par avārijas iemesliem, ceturtdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Kā informē civilās aviācijas administrācijas "Rosaviacija" vadība, atbildi pagaidām nav snieguši arī "melno kastu" ierakstu atšifrējumi. Pilnīgākai notikušā ainai nepieciešamas papildu ekspertīzes.

"Šobrīd parādās visfantastiskākās versijas, spriedumi par stāvbremzi, par to, ka nedrīkstēja pacelties, par tehnisku kļūmi. Taču pilnīgu ainu varēs iegūt tikai pēc visām analīzēm un pašrakstītāju datu izvērtēšanas," paziņojis "Rosaviacija" vadītājs Aleksandrs Neradjko.

Kā ziņots Krievijas Izmeklēšanas Komiteja kā oficiālās katastrofas versijas izmeklē pilotu kļūdu un lidmašīnas iekārtu bojājumus.

Iepriekš Krievijas mediji izplatīja informāciju, ka avāriju izraisījusi pilotu netslēgtā stāvbremze .

Jau vēstīts, ka 7.septembrī, paceļoties gaisā no Jaroslavļas Tunošnas lidostas, avarēja Krievijas aviosabiedrības "Jak-servis" lidmašīna "Jak-42", kas veda uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli komandu "Lokomotiv". Avārijā dzīvību zaudēja 44 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!