Londonā vairāku populārāko tūrisma objektu ieejas biļešu cenas nepilnos desmit gados ir pieaugušas pat par 175 procentiem, liecina Lielbritānijas galvaspilsētas tūrisma ceļvedī iekļautā informācija.
Visdārgākās ieejas biļetes ir Tiso kundzes vaska figūru muzejā, kura apskate interesentiem izmaksā 25 britu mārciņas (26 lati), kas ir par 174 procentiem vairāk nekā 1996.gadā, kad par ieejas biļeti bija jāmaksā 8,75 mārciņas (deviņi lati), vēsta izdevniecības "Rough Guide" Londonas ceļvedis.

Kjū Karaliskais Botāniskais dārzs Londonas rietumos ieejas biļešu cenu ir paaugstinājis par 122 procentiem līdz 10 mārciņām (10,3 lati).

Salīdzinot ar 1996.gadu, apmeklētājiem jāmaksā divreiz vairāk, lai apskatītu spokaino Londonas cietumu. Tā ieejas biļete tagad maksā 15,5 mārciņas (16 lati). Dubultojušās arī nelaiķa princeses Diānas bijušās mājvietas - Kensingtonas pils - ieejas biļešu cenas, kas nu sasniegušas 11 mārciņas (11,4 lati). Vestminsteras abatijas apmeklējums maksā astoņas mārciņas (8,3 lati), kas arī ir divreiz vairāk nekā 1996.gadā.

Savukārt inflācijas dēļ vidēji šajā pašā periodā cenas kopumā paaugstinājušās par tikai 25 procentiem.

"Rough Guide" Londonas ceļveža autors Robs Hamfrijs laikrakstam "Evening Standard" pastāstīja, ka augstās cenas atbaidīšot tūristus. Viņš uzsvēra, ka citās Eiropas galvaspilsētās cenas ieejas biļetēm tūristu iecienītajos objektos ir zemākas.

Biļetes kļuvušas dārgākas arī citviet Lielbritānijas galvaspilsētā. Londonas Tauerā ieejas biļešu cenas palielinājušās par 75 procentiem. Dārgāka kļuvusi arī Londonas Zooloģiskā dārza un Bekingemas pils apskate, kā arī vizināšanās Londonas panorāmas ratā "London Eye".

Hamfrijs arī pauda viedokli, ka dievnamiem, piemēram, Svētā Pola katedrālei un Vestminsteras abatijai, kā arī karaliskajām rezidencēm būtu jābūt apskatāmām bez maksas.

"Karaliene ir gana bagāta, lai atvērtu pilis bezmaksas apskatei," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!