Foto: AFP/Scanpix/LETA
Londonā otro nakti pēc kārtas policistiem uzbrukuši neatļautu ielu ballīšu dalībnieki.

Jau ziņots, ka naktī uz ceturtdienu, neievērojot jaunā koronavīrusa dēļ noteiktos ierobežojumus, cilvēki bija sarīkojuši improvizētu ballīti uz ielas Londonas Brikstonas rajonā, kur izcēlās vardarbība un sadursmes ar policiju, kā rezultātā ievainojumus guva 22 likumsargi.

Policija ziņoja, ka naktī uz piektdienu policijai nācies apmeklēt vairākas šādas pulcēšanās vietas. Notinghilā, Londonas rietumos, sapulcējušies cilvēki tika izklīdināts ap plkst.2. Lai gan ziņu par nopietniem ievainojumiem nav, policisti tika apmētāti ar pudelēm un citiem priekšmetiem. "Šāda uzvedība un jebkādi vardarbīga rīcība netiks paciesta," paziņoja policija.

Neatļauti sapulcējušos cilvēkus policija izklīdināja arī Londonas dienvidos. Pēc Brikstonā notikušās vardarbības Londonā palielināta policijas klātbūtne, lai nodrošinātu efektīvu atbildi uz visiem izsaukumiem un nekārtībām.

Policijas amatpersona Bass Džavids norādīja, ka policijas darbība pastiprināta, reaģējot uz sabiedrības bažām par notikušo. Viņš sacīja, ka nekārtības daudzus cilvēkus šokējušas un nobiedējušas.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, Anglijā aizliegts pulcēties vienkopus vairāk par sešiem cilvēkiem. Taču, siltā laika pamudināti, cilvēki sākuši neievērot šo ierobežojumu. Ceturtdien Londonas Hītrovas lidostā gaisa termometra stabiņš pakāpās līdz 33,3 grādiem pēc Celsija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!