Sestdienas vakarā Londonas transporta sistēmā izcēlies haoss, tūkstošiem cilvēku sarīkojot "iedzeršanu" pēdējā dienā pirms stājās spēkā aizliegums metro lietot alkoholiskos dzērienus.

Galvenā metro Apļa līnija, kas apkalpo dažus no Londonas ekskluzīvākajiem rajoniem, tika slēgta, kad tur pēc interneta vietnēs izliktajiem aicinājumiem uz dzeršanu sapulcējās tūkstošiem cilvēku.

"Apļa līnijā bija problēmas un tā ir apturēta," sacīja Londonas transporta policijas preses pārstāvis.

"Tas bija kā sastrēgumstundā, taču jautri. Manā sejā spiedās sasvīdušas paduses, taču man bija vienalga, jo es dzēru," par piedzīvoto vienā no svinētāju pārbāztajiem vagoniem pastāstīja 25 gadus vecais programmētājs Deivids Madkips.

Policija arestējusi vismaz 17 cilvēkus, kad pūlis kļuvis arvien nevaldāmāks. Lai arī alkohola lietošanas aizlieguma ieviešanas atzīmēšana bija ieplānots kā jautrs pasākums, strauji reibstošie svinētāji sarīkojuši virkni incidentu. Vairākkārt izcēlušies kautiņi, plēsti reklāmas plakāti, dauzītas pudeles un bojāti metro vagoni. Akcijas dalībnieki arī sākuši uzbrukt mašīnistiem, policistiem un citiem metro darbiniekiem.

Londonā kopš svētdienas ikviens, kas tiks pieķerts lietojam alkoholu vai pat turot atvērtus alkoholisko dzērienu iepakojumus, tiks izraidīts no metro un autobusiem.

Alkohola lietošanas aizliegums sabiedriskajā transportā bija viens no pirmajiem Lielbritānijas galvaspilsētas jaunā mēra, Konservatīvās partijas politiķa Borisa Džonsona rīkojumiem.

image

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!