Foto: AFP/Scanpix
Pieminot 15.gadadienu kopš Velsas princeses Diānas bojāejas, pie viņas kādreizējās rezidences Kensingtonas pils vairāki desmiti cilvēku piektdien nolikuši ziedu pušķus, plakātus un kartiņas, tomēr šogad princeses Diānas piemiņas pasākumi bijuši mazāk apmeklēti kā citkārt, ziņo ārvalstu mediji.

Piektdien, kad apritēja tieši 15 gadi kopš princeses Diānas nāves dienas - 1997.gada 31.augusta - pie Kensingtonas pils pulcējās liels skaits cilvēku, lai pieminētu viņu klusībā, kā arī nolasot cieņas apliecinājumus.

36 gadus vecā Diāna, viņas partneris 42 gadus vecais Dodi al Fajeds un mašīnas šoferis Anrī Pols gāja bojā 1997.gada 31. augustā kādā no Parīzes autosatiksmes tuneļiem, avarējot viņu automašīnai "Mercedes Benz", bēgot no paparaci, kas viņiem sekoja uz motocikliem.

Francijas un Lielbritānijas policijas veiktās izmeklēšanas liecina, ka princeses Diānas nāve bija traģisks negadījums, kurā vainojams automašīnas šoferis, kas pie stūres bija sēdies alkohola reibumā un pārsniedza atļauto ātrumu.

Tomēr Londonas greznā lielveikala "Harrods" īpašnieks Mohammads al Fajeds, kura dēls Dodi bija Diānas mīļākais un gāja bojā autokatastrofā kopā ar princesi, ir paudis viedokli, ka autoavārija bija nevis nelaimes gadījums, bet gan slepkavība, kuru izplānojusi valdošā elite, it īpaši karalienes Elizabetes II vīrs princis Filips, kas licis drošības dienestiem to paveikt, jo karaliskā ģimene nav vēlējusies, lai nākamā karaļa mātei būtu kopīgi bērni ar al Fajeda dēlu.

Diāna Spenesere apprecējās ar Lielbritānijas troņmantnieku Velsas princi Čārlzu 1981.gadā un kļuva par ļoti populāru karaliskās ģimenes locekli. Viņi dzīvoja atsevišķi kopš 1992.gada decembra un šķīra laulību 1996.gada augustā.

Abu laulībā dzimuši divi dēli princis Viljams, kas aiz sava tēva ir otrais rindā uz Lielbritānijas karaļnama troni, un princis Harijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!