Lielbritānijas galvaspilsētas Augstajā tiesā pēc vairāku gadu pārtraukuma sākusies prāva, kurā trimdas oligarhs Boriss Berezovskis vēlas piedzīt no sava kādreizējā biznesa partnera Romāna Abramoviča piecu miljardu dolāru ( 2,5 miljardu latu) lielu kompensāciju.

Berezovskis mēģina tiesā pierādīt, ka savulaik Abramovičs piespiedis viņu pārdot savas akcijas naftas kompānijā "Sibņeftj" un alumīnija ražotājā "Rusal" par cenu, kas bijusi zemāka nekā tirgus noteiktā. Berezovskim tobrīd jau bijušas nesaskaņas ar toreizējo prezidentu Vladimiru Putinu, kuram savukārt bijušas labas attiecības ar Abramoviču. Berezovskis iznākumā bija spiests emigrēt un ieguva politisko patvērumu Lielbritānijā. Krievijā viņš ir aizmuguriski notiesāts par naudas atmazgāšanu un līdzekļu piesavināšanos.

Berezovska pārstāvji norāda, ka Abramovičs ir "nodevējs un šantāžists" , kurš mantkārības iespaidā upurējis draudzības saites. Abramovičs visas apsūdzības noliedz, tomēr viņam divās apelācijās neizdevās panākt, lai tiesa atsakās izskatīt Berezovska prasību.

Futbola kluba "Chelsea" īpašnieka un viena no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem - Abramoviča advokāti norāda, ka viņu bosa vainu nav iespējams pierādīt . Berezovskis atsaucoties uz privātām sarunām, kuras nav dokumentētas, turklāt iepriekš viņš intervijās sniedzis paskaidrojumus par strīdīgajiem darījumiem  un  nav raksturojis tos kā izdarītus sveša spiediena ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!