Ceturtdien pēc pacelšanas kuģu satiksmei Temzas upē nav izdevies nolaist atpakaļ Londonas vēsturisko Tauera tiltu, kas izraisīja nopietnus satiksmes sastrēgumus Londonā.
1894.gadā būvētais paceļamais tilts pāri Temzas upei tika pacelts ap plkst. 13:40 pēc vietējā laika (plkst. 15:40 pēc Latvijas laika), bet vēlāk tas pienācīgi nenolaidās, sakarā ar to autotransporta satiksme pār tiltu tika apturēta, kas izraisīja nopietnas satiksme problēmas Londonas centrā.

Inženieri visu nakti strādāja, mēģinot labot problēmu, kas esot saistīta ar tilta kustības kontrolējošo tehnoloģiju.

"Mēs atkal pacēlām tilta daļas, mēģinot labot problēmu, bet izskatās, ka ir kāda kļūme ar programmu," sacīja amatpersonas.

Amatpersonas cer, ka satiksmi pār Tauera tiktu izdosies atjaunot līdz piektdienas rītam.

Tiltu katru dienu šķērso aptuveni 40 000 automašīnas. Līdzīgas problēmas dēļ tilts tika slēgts pirms sešām nedēļām, bet toreiz to izdevās pilnībā aizvērt divu stundu laikā.

Problēmas ar Tauera tiltu parādījušās nepilnu nedēļu pēc tam, kad kļūme notika vēl vienā no Londonas vēsturiskākajiem objektiem.

Pagājušo piektdien plkst. 22:07 apstājās britu parlamenta ēkas tornī esošais pulkstenis "Big Ben". Pēc tam rādītāji atkal sāka kustēties, bet vēlreiz apstājās 22:20.

Speciālistiem bija vajadzīgas aptuveni pusotras stundas, lai novērstu pēkšņo kļūmi.

Pulkstenis parlamenta ēkas tornī tika uzstādīts pirms 147 gadiem un to uzskata par vienu no britu visprecīzākajiem laikrāžiem. Kļūda tā darbībā ir tikai aptuveni pusotra sekunde gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!